Van der Poel ook heer en meester in Hoogstraten

Van der Poel ook heer en meester in Hoogstraten

Mathieu van der Poel heeft opnieuw een dubbel beet. Na zijn zege in Lille gisteren, was hij vandaag ook de beste in Hoogstraten. Wereldkampioen Wout van Aert en Kevin Pauwels mochten mee op het podium. Dankzij deze zege moet volgende week in Middelkerke al een mirakel gebeuren, wil hij de Hansgrohe Superprestige nog uit handen geven.

Op het modderige parcours op de site van de Hoogstraatse veilinghallen ontstond vrij snel afscheiding. Met Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Tom Meeusen en Kevin Pauwels zonderde zich al in de tweede ronde een kwartet af. Die vier zouden de rest van de wedstrijd strijden voor de dagzege.

Al kon Tom Meeusen eens te meer zijn kansen niet naar behoren verdedigen. Na 35 minuten koers kreeg hij af te rekenen met zadelproblemen en verloor hij voeling met zijn drie kompanen. Hij zou uiteindelijk naar de zesde plaats terugvallen. Vooraan volgden een paar prikken van Mathieu van der Poel en zelfs eentje van Kevin Pauwels, maar het was uiteindelijk een slipper van Van Aert in de voorlaatste ronde die voor een definitieve kloof zorgde.

Focus op eindzege

"Pas toen een toeschouwer iets riep, keek ik achterom en zag ik dat ik enkele seconden had", vertelde Van der Poel na afloop. "Dan moest ik natuurlijk niet meer wachten. In de slotronde was het belangrijkste om geen foutjes meer te maken." Zo snelde de Nederlandse kampioen naar zijn zesde zege in zeven Superprestigemanches. Tevens zijn 19de van het seizoen.

“Ik zal zeker proberen om dit seizoen nog een twintigste zege te boeken, een mooi getal. Meer mag ook, maar zo evident is het allemaal niet. Voor mij is die eindzege in de Superprestige nu het belangrijkste. Het ziet er wel goed uit, maar Middelkerke moet nog altijd gereden worden. Pech mag je nooit uitsluiten en in dat geval zou het nog kunnen omslaan.”

Berusting bij Van Aert

Wout van Aert won het duel voor de tweede plaats en leek na afloop toch wat meer berustend in de nederlaag dan 24 uur eerder in zijn eigen Lille. "Als al die lusjes in de omloop blijven zitten, zal het nooit makkelijk zijn voor mij om hier te winnen", was zijn relaas. "Elke ronde weer moest ik Mathieu er wat ruimte geven en dan wordt het heel moeilijk. Ik denk dat er op dit terrein een origineler parcours kan worden uitgetekend, maar ik wil er ook niet te veel over zagen. Iedereen heeft zijn voorkeuren en ik moet maar zien dat ik in dat werk beter word.”

Kevin Pauwels finishte derde. De voorbije weken is de Kalmthoutenaar stevig op dreef en dat uit zich ook in mooie ereplaatsen. “Zoals de meeste jaren het geval is, ben ik op het einde van het seizoen beter dan in het begin. Desondanks lijkt het moeilijk te zullen worden om nog een overwinning te boeken. Mathieu en Wout blijven ook op hun niveau. Ik krijg soms te horen dat ik meer zelf het initiatief moet nemen, maar je moet ook nog kunnen. Mijn rijstijl verraadt het misschien niet, maar ook vandaag zat ik echt wel à bloc in hun wiel.”

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick en Filip De Greef
twitter#superprestige